Рава-Руська міська  рада прийняла бюджет 21 січня — останньою в Україні. Жовківська райдержадміністрація запропонувала видатки для бюджету міста на два мільйони менші, ніж торік.
«Це всього лишень 5,5 мільйона гривень, — розповіла в інтерв’ю «Голосу України» міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. — Торік було 7,8 мільйона. Нам вистачить лише на зарплату для вчителів. А за що утримувати дітей в садочках? Як бути з культурою, на яку виділили лише 200 тисяч гривень?»
Громада міста занепокоєна, бо нема за що утримувати дитячі садочки, бракує коштів на харчування дітей у школах, на енергоносії. Рава-Руська, від якої два кілометри до Польщі, єдине місто на Львівщині, де досі нема газу. Усі будівлі опалюють вугіллям та дровами.
У Жовківській РДА радять міській раді брати безпроцентну позику в банку, як роблять в інших містах. Тільки це не вихід для Рави-Руської, бо треба брати нові кредити, щоб погасити старі. Місто опинилося на межі виживання.
Останні події городяни пов’язують із скандальним рішенням сесії Рава-Руської міської ради, яка 9 листопада минулого року звернулась до районної ради з ініціативою розглянути питання про недовіру голові Жовківської РДА Степанові Ціолковському. Керівника виконавчої влади звинувачували в тому, що своїми непрофесійними діями той штучно створює соціальну напругу в Жовківському районі, намагається посіяти розбрат та вороже ставлення громади міста до влади. Конфлікт виник після спроби Степана Ціолковського диктувати свою волю, як місцевій громаді використовувати бюджетні кошти. На сесії Жовківської райради дві третини депутатів проголосували за недовіру голові РДА Степану Ціолковському.
 
Львівська область.