На столичних дорогах дедалі частіше травмуються підлітки. Лише за останні декілька днів під колеса машин потрапило дві дитини. Щоб попередити такі трагедії, столична Державтоінспекція постійно проводить профілактичну роботу. Цього разу інспектори Печерського ВДАІ відвідали спеціалізовану середню школу №89, де провели навчання з учнями 3-А класу (на знімку внизу).

 

До занять діти поставилися дуже серйозно: все, як у житті, ось тільки дорожні знаки — іграшкові. Навчання проходило в ігровій формі, до них одразу долучилися усі малюки. Вони під керівництвом інспектора Печерського ВДАІ Євгенії Філонюк (на знімку)спочатку здійснили захоплюючу мандрівку у світ дорожніх знаків та правил поведінки на дорогах. Потім школярі взяли участь у невеличких змаганнях, жваво відповідали на запитання тематичної вікторини, а також розглядали  невеличкі дорожні ситуації.

— Такі заходи вкрай необхідні. Потрібно з самого дитинства привчати дітей до правильної і ввічливої поведінки на дорогах, — каже Є. Філонюк. — Головне сьогодні — навчити їх безпечної поведінки на вулицях міста. 

Однак самотужки ДАІ та педагоги не впораються з таким складним завданням. 

Відповідально до цих питань повинні поставитися насамперед батьки. Адже вони є головним взірцем для своїх дітей.

На уроці діти мали також змогу напряму поспілкуватися та поставити свої запитання інспектору. Разом згадали прості, але такі необхідні правила дорожнього руху. Наприклад, яким є знак пішохідного переходу або що означають сигнали світлофора.

І, звичайно ж, діти пообіцяли працівникам ДАІ ніколи не порушувати Правил дорожнього руху, а навпаки, нагадувати і вчити безпечної поведінки своїх молодших братів і сестер, а також і батьків.

Вартові порядку завітали до дітлахів не з порожніми руками. Справжнім сюрпризом стало вручення спеціальних виробів із світловідбиваючої плівки, а також різноманітних закладок. Наостанок найменші учасники дорожнього руху подякували правоохоронцям за цікаву та змістовну зустріч і побажали, щоб вони частіше приходили до них.

Подібні заходи проведено і в інших районах столиці. Крім того, інспектори ДАІ чергували також біля навчальних закладів, які розташованіблизько до проїжджої частини. Під час таких рейдів дітям-порушникам в щоденники робився запис: «Шановні батьки! Зверніть увагу. Ваша дитина порушила правила дорожнього руху».

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.