Правоохоронці продовжують катувати людей. Цього разу до чотирьох років ув’язнення засуджено працівника міліції Донецька, який жорстоко побив чоловіка в Пролетарському райвідділі. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі прокуратури міста. Крім того, 33-річний екс-майор зобов’язаний відшкодувати потерпілому моральну та матеріальну шкоду: чоловік отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку та інші.

«Під час досудового слідства встановлено, що співробітник міліції, перебуваючи в приміщенні райвідділу, намагався притягнути затриманого як понятого, — розповів прокурор району Леонід Волик. — Чоловік відмовився брати участь у слідчих діях. Така відповідь не задовольнила майора міліції, і тоді він примусово, явно виходячи за межі наданих йому прав і повноважень, одягнув на затриманого наручники, відвів до кабінету, де почав завдавати ударів гумовим кийком по різних частинах тіла. Від отриманого удару по голові потерпілий знепритомнів».

А тим часом у Петровському районному суді Донецька триває слухання справи за звинуваченням вартових порядку та військовослужбовця у катуванні затриманого, завданні йому тілесних ушкоджень середньої тяжкості та перевищенні службових повноважень. У червні минулого року мешканця міста Михайла Б. затримав патруль за те, що він розпивав пиво поблизу автобусної зупинки. 

В опорному пункті міліції затриманого побили та згвалтували міліцейським кийком. Потерпілий переніс операцію і став інвалідом.

На жаль, подібні випадки в країні непоодинокі. Так, прокуратурою Кіровограда проведено досудове слідство в кримінальному провадженні за підозрою слідчого УМВС України в Херсонській області. Як повідомляє прес-служба відомства, правоохоронець при виконанні своїх повноважень грубо порушив права підозрюваного, а потім — обвинуваченого, на захист. Зокрема, міліціонер, порушивши кримінальну справу за фактом ДТП, склав завідомо неправдиві документи про притягнення до кримінальної відповідальності жителя Кіровограда. Власноручно вніс записи про нібито відмову останнього від підписання процесуальних документів у присутності понятих, склав протоколи допиту свідків, вніс до них завідомо неправдиві відомості про відмову від підписання процесуальних документів тощо.

За результатами проведення досудового слідства міліціонеру оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (перевищення влади або службових повноважень) та ч. 1 ст. 374 (порушення права на захист) Кримінального кодексу України. Згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України йому відкрито матеріали кримінального провадження і  вручено обвинувальний акт. Справу нааправлено до Кіровського районного суду міста Кіровограда для розгляду по суті.