На Гончо-Бродівській площі розміром 497,3 гектара, що на території Володимир-Волинського, Ковельського, Локачинського, Рожищенського та Турійського районів, проводитимуть геологорозвідувальні роботи з вивчення покладів нафти та газу.

Експертні оцінки щодо перспектив цієї площі надійшли до обласної держадміністрації від Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Геологи припускають, що на квадратному кілометрі можна буде видобувати від 2,5 до 20 тисяч тонн умовного палива. Зокрема очікуються видобувні запаси газу в 490 мільйонів кубічних метрів та прогнозуються нафтові поклади. За аналогією із сусідніми родовищами ресурси залягають ймовірно на глибинах від 200 до 2500 метрів. За попередніми оцінками запасів нафти та газу вистачить на 20 років промислового видобутку.

Вивчивши матеріали спеціалістів, облдержадміністрація подала на розгляд чергової сесії облради проект рішення про надання надр у користування з метою їх геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки вуглеводнів, з подальшим видобуванням нафти та газу. Зауважимо, сьогодні на території області вже діє Локачинський газовий промисел. Виявлено тут і поклади нафти.

На знімку: голова Локачинської райдержадміністрації Володимир Мазурок демонструє пляшку з волинською нафтою.

Фото автора.