Підвищення тарифів ЖКГ на вимогу Міжнародного валютного фонду стане останньою краплею і спровокує масові соціальні бунти. Таку думку висловив народний депутат від КПУ, глава Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства і регіональної політики Спірідон Кілінкаров.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна готова диференційовано підвищити тарифи на комунальні послуги для населення заради досягнення компромісу із МВФ про відновлення кредитної програми. Тобто тарифи, нібито, буде підвищено тільки для багатих верств населення. Тим часом, Спірідон Кілінкаров підкреслив, і комуністи, і прості громадяни, і більшість експертів стверджують, що підвищення торкнеться всіх, і насамперед малоімущих.

«Нас годують казками про те, що тарифи будуть підвищені тільки для багатих, але, на жаль, у нашій державі соціальної справедливості немає — бідні платять за багатих, а не навпаки», — цитує слова політика прес-служба КПУ.

«Компартія наполягає на припиненні співробітництва із МВФ і вимагає негайно розпочати процес інтеграції України в Митний союз, а також активізувати співробітництво з Китаєм. Наше майбутнє не на Заході, а з нашими давніми партнерами — Росією, Білоруссю, Казахстаном і соціалістичними державами Азії, що розвиваються», — підсумував С. Кілінкаров.