Протягом 2003—2009 років 34 працівникам криворізького ВАТ «КАТП-14129» були незаконно виплачені пільгові пенсії на суму близько 2,3 мільйона гривень. За несумлінність співробітників управління Пенсійного фонду України відправлено на лаву підсудних.
Як повідомили кореспонденту «Голосу України» в прокуратурі Дніпропетровської області, ці співробітники ПФУ протягом шести років належним чином не перевіряли документи — довідки про підтвердження пільгового стажу працівників автотранспортного підприємства. В результаті було незаконно виплачено 2,3 мільйона гривень. Нині стосовно співробітників ПФУ проводиться судовий розгляд за ч. 2 ст. 367 КК України.
За минулий рік обласною прокуратурою в сфері пенсійного забезпечення було порушено 10 кримінальних справ, внесено 209 подань. 99 посадових осіб притягли до відповідальності, 69 із них — співробітники органів державного контролю. У результаті вдалося відшкодувати 14,4 мільйона гривень.
До судів області було спрямовано позови про стягнення заборгованості в ПФУ на загальну суму в 20,6 мільйона гривень, із них уже задоволено — на 17,7 мільйона гривень.
 
Дніпропетровська область.