За минулий рік у Дніпропетровську створено 45 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. На сьогодні в місті їх налічується 286.
Як повідомили кореспонденту «Голосу України» у Дніпропетровській міськраді, 2012 року на проведення капітальних ремонтів житлового фонду ОСББ було виділено близько 12 мільйонів гривень. За ці кошти відремонтували 13 покрівель та інженерні мережі у 15 будинках. У дванадцяти виконали ремонт систем електропостачання, у трьох — відновлено вимощення. Відремонтовано фасад одного будинку й у двох укріплено фундамент.
«Вищим органом ОСББ є загальні збори жителів. Вони самостійно встановлюють тарифи, замовляють виконання тієї чи іншої послуги, — розповів заступник начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міськради Ігор Ляшенко. — Капремонти проводяться за рахунок міського бюджету. Після виділення коштів складаються титульні списки, згідно з якими вони й виконуються. ОСББ дає можливість підвищити якість надання житлово-комунальних послуг і зменшити витрати на утримування житла».
 
Дніпропетровська область.