Для активізації внутрішнього виробництва Кабінет Міністрів та Національний банк повинні розробити і затвердити програму спільних дій. Але попередньо обговорити її з парламентаріями, експертами й об’єднаннями бізнесу. Таку точку зору висловив народний депутат, член фракції Партії регіонів, президент Українського союзу промисловців та підприємців (УСПП) Анатолій Кінах, повідомляє його прес-служба.
Активізація внутрішнього конкурентоспроможного виробництва та програм імпортозаміщення й локалізації виробництва, за словами політика, є для України принципово важливою. Особливо виходячи з від’ємної тенденції розвитку промислового виробництва.
Водночас, за словами президента УСПП, має бути посилена експортна політика уряду. Варто розробити і затвердити Державну програму реалізації експортного потенціалу України, сформувати необхідну інфраструктуру, відновивши доступ бізнесу до кредитів, вдосконаливши систему страхування ризиків, гарантій, що принципово важливо для участі українських компаній в тендерах і конкурсах на постачання експортної продукції.
«Паралельно треба працювати над поступовим, поетапним зниженням обсягів тіньової економіки. Промисловці і підприємці підтримують ті пропозиції уряду, що стосуються оподаткування предметів розкоші, наведення порядку у фондах соціального страхування, питаннях трансферного ціноутворення тощо. Однак важливо, щоб усі ці напрями, від яких залежать результати 2013 року, реалізовувалися в рамках державно-приватного партнерства, в тісному діалозі з експертним середовищем, постійних комунікаціях з тими людьми, які створюють робочі місця, платять податки. В іншому разі позитивного результату не слід очікувати», — резюмував парламентарій.