Одним із пріоритетів державної та місцевої влади має стати забезпечення кожної дитини місцем у дошкільному закладі. Тож народний депутат, один з лідерів «Батьківщини» Микола Томенко, виступаючи у Луцьку під час круглого столу з питань гуманітарної політики, підтримав проект «Громадський рух «До майбутнього з освітою».
Ініційований депутатами Луцької міськради проект передбачає проведення протягом двох років реконструкції та відновлення мережі місцевих дошкільних навчальних закладів, щоб кожна дитина була забезпечена місцем у дитячому садочку. Бо сьогодні близько двох тисяч дітей Луцька, на жаль, не мають можливості відвідувати дитсадок.
М. Томенко також зазначив, що він не лише підтримує цю ініціативу, а й пропонуватиме опозиційним фракціям усіх місцевих рад узяти за основу цей проект, який передбачає не лише інвентаризацію працюючих дошкільних закладів освіти, а й можливості добудови, відновлення чи реконструкції таких закладів, щоб молоді сім’ї були впевнені: їхня дитина матиме реальну можливість відвідувати дитячий садок.
У зв’язку з цим парламентарій сказав, що Київ взагалі перебуває в критичній ситуації, оскільки там не існує реалістичного плану, який дав би змогу забезпечити кожну дитину місцем у дитсадку. За його словами, найближчим часом опозиція спільно з фахівцями та експертами запропонує свій варіант розв’язання проблеми з дитячими садками у столиці. «Це не проект одного року, — зауважив М. Томенко. — Але цілком очевидно: якщо його не реалізовувати, то далі ситуація лише погіршуватиметься, а кількість дітей, які не мають можливості відвідувати дошкільні навчальні заклади, збільшуватиметься».
Вл. інф.