Запровадити електронну чергу дітей, які потребують влаштування у дитячі садки — цю пропозицію депутата Михайла Кириллова підтримали члени постійної комісії Рівненської обласної ради з економічних питань та комунальної власності.
Як пояснив депутат, проблема виникла через нестачу дитсадків в області, тож велика кількість дітей потребують влаштування у заклади. На думку депутата, ця ситуація, а також відсутність чітких вимог до формування черги дітей до ДНЗ створюють передумови для корупційних діянь.
У розробленому депутатом проекті рішення, за яке проголосували члени профільної комісії обласної ради, пропонується, зокрема, зобов’язати районні відділи освіти Рівненщини створити в електронному вигляді список дітей, які бажають відвідувати ДНЗ, та оприлюднити його на веб-сторінці відповідної ради або райдержадміністрації. Також Михайло Кириллов пропонує зобов’язати відділи освіти запровадити систематичну звітність та забезпечити контроль за відповідністю зарахування дітей до ДНЗ згідно з оприлюдненим списком.
 
Рівне.