Україна зробить усе, аби донести до світової спільноти правду про події на сході України. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з Міністром закордонних справ Держави Ізраїль Авігдором ЛІберманом (на знімку) у середу.

Торкаючись внутрішньополітичної ситуації, Голова Верховної Ради зазначив, що Російська Федерація здійснює проти України «неприховану військову, економічну та інформаційну агресію», та наголосив на численних терористичних актах на території нашої держави. «Ми зробимо усе, аби донести до світової спільноти правду про події на сході України», — сказав він.
Керівник парламенту висловив сподівання, що на сьогоднішніх переговорах у Мінську «буде знайдено вихід на базі Мирного плану Президента України».
Говорячи про двосторонню співпрацю, Голова Верховної Ради України та Міністр закордонних справ Держави Ізраїль висловили переконання, що у наших держав є значний потенціал співпраці в економіці, АПК, медичній сфері та сфері забезпечення внутрішньої безпеки.
В. Гройсман та А. Ліберман високо оцінили нинішній рівень двостороннього співробітництва та висловилися за активізацію його міжпарламентської складової. На думку сторін, інтенсифікації співпраці між нашими країнами сприяло скасування візового режиму.
Голова Верховної Ради подякував Державі Ізраїль за допомогу у лікуванні і реабілітації українських бійців—учасників АТО і зазначив, що Україна зацікавлена в обміні досвідом у сфері військової медицини як на теоретичному, так і на практичному рівнях.
На думку В. Гройсмана, перспективним є розвиток двосторонньої співпраці у сфері антитерористичної діяльності.
Сторони також висловилися за необхідність проведення інвентаризації наявної законодавчої бази співробітництва і розробку нових законодавчих актів, спрямованих на підтримку подальшого розвитку співпраці.
У цьому контексті В. Гройсман доручив апарату Верховної Ради спільно з МЗС України проаналізувати стан законодавства у сфері україно-ізраїльської співпраці. Керівник парламенту повідомив: 74 народні депутати висловили побажання вступити до відповідної міжпарламентської групи дружби, і зазначив, що вона має долучитися до цієї роботи.
Сторони наголосили на взаємній підтримці України та Ізраїлю у міжнародних організаціях.
Своєю чергою, пан Міністр повідомив, що в Ізраїлі проживають 400 тисяч вихідців з України, чим обумовлений «величезний інтерес» до подій в нашій державі. «Ваші проблеми нам знайомі і близькі», — сказав А. Ліберман і запевнив, що його країна і надалі підтримуватиме Україну на міжнародній арені.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.