Міська влада Тернополя обіцяє: після модернізації системи водопостачання і водовідведення, яку розпочнуть наступного року, якість води і стічних вод відповідатиме європейським стандартам. На втілення проекту Світовий банк та Фонд чистих технологій виділяють понад 36,6 мільйона доларів з терміном погашення, відповідно, двадцять та вісімнадцять років.

Реалізувати проект планують з 2015 до 2021 року. Проте у комунальному підприємстві «Тернопільводоканал» вважають: технічні можливості дозволяють зробити це вдвічі швидше — за три-чотири роки. У планах -будівництво фільтрувальної станції, прокладання і заміна мереж водогону, каналізації, систем знезараження тощо. Також буде реконструйовано очисні споруди, модернізовано водозабори та насосні станції. У багатоповерхівках встановлять загальнобудинкові лічильники. Сучасне оснащення лабораторії питної води контролюватиме якість відповідно до директив Європейського Союзу.

Нагадаємо: у Тернополі за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку реалізується проект модернізації системи централізованого теплопостачання. Тож з якості комунальних послуг місто має шанси стати справді європейським.

Тернопільська область.