Федерація хокею України (ФХУ) провела традиційне опитування з метою визначення найкращого хокеїста країни минулого року. У ньому взяли участь тренери вітчизняних хокейних клубів, провідні українські арбітри, спеціалісти та спортивні журналісти.
Всього було опитано 60 респондентів, які називали трійку найкращих. За перше місце кандидату нараховували 3 бали, за друге — 2, за третє — 1. Переможець опитування визначався за кількістю набраних очок.
В результаті найкращим хокеїстом України визнано нападника національної збірної України та клубу «Філадельфія Флайєрс» Руслана Федотенка (на знімку праворуч). За майбутнього переможця свої голоси віддали 44 респонденти (24 перших місця, 13 других, 7 третіх). У підсумку Федотенко здобув 105 балів — найкращий результат за всю історію.
Другу позицію за підсумками опитування посів колега Руслана по НХЛ, форвард «Вінніпег Джетс» Олексій Понікаровський. Своїми голосами його відзначили 29 респондентів (10 перших місць, 14 других і 5 третіх). У підсумку 32-річний нападник здобув 63 бали.
Третя позиція у партнера Федотенка і Понікаровського по ланці як у «Донбасі», так і у збірній Сергія Варламова. За найрезультативнішого гравця національної збірної на передкваліфікаційному олімпійському турнірі (3 матчі, 3 шайби, 3 результативні передачі, 6 очок) свої голоси віддали 32 респонденти (6 перших місць, 8 — других, 18 — третіх). У підсумку Варламов набрав 52 бали.
Лише на 2 пункти відстав від нього ще один представник України у КХЛ — Костянтин Касянчук. За 33-річного форварда московського «Динамо» проголосували 25 респондентів (8 перших місць, 9 других та 8 третіх). Загалом 33-річний нападник здобув 50 балів.
Замкнув чудову п’ятірку оборонець «Беркута» Олександр Побєдоносцев. За найкращого оборонця чемпіонату світу у Дивізіоні ІА проголосували 13 респондентів (5 перших місць, 4 других та 4 третіх), це дало змогу набрати 31-річному гравцю 27 балів.
Окрім вищезгаданої п’ятірки понад 10 очок здобули нападник «Донбаса» Максим Квітченко (15 балів) та оборонець «Беркута» Сергій Климентьєв (10 балів).
Фото з архіву «Голосу України».