Школярі Донеччини отримали шанс вступити до вищого навчального закладу без іспитів, повідомляє сайт НОК України. Для цього їм необхідно показати неабиякі спортивні результати.

З 18 по 20 січня у Донецькій профільній гімназії №122 відбувся обласний етап всеукраїнської олімпіади з фізичної культури «Надії Донбасу», участь в якій взяли учні 9—11 класів.

Привітати їх прийшли голова Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Анатолій Кучеров, начальник Донецького обласного управління з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти Тетяна Дубревська, призери Олімпійських ігор: з плавання — Валерій Лозік та з легкої атлетики — Ольга Саладуха.

«Цього року у нас вперше проходить учнівська олімпіада з фізичної культури як всеукраїнська», — зазначила Тетяна Дубревська.

Це більше, ніж багатоборство. Учаснику необхідно показати гарні спортивні результати у декількох видах: стрибки у довжину, човниковий біг, гімнастика, туризм, баскетбол, футбол та волейбол. Оцінюють також знання і теорію.

«Вважаю, що такі заходи допомагають дітям знайти себе, забрати їх з вулиці, відірвати від комп’ютера, а також популяризують фізичну культуру та здоровий спосіб життя», — зазначила Ольга Саладуха.

За результатами обласного етапу на навчально-тренувальний збір вирушать команди з Макіївки, Маріуполя, Донецька та Старобешівського району. Після нього визначиться, хто представлятиме Донецьку область на всеукраїнському турнірі.

Переможців всеукраїнських змагань зарахують до профільних вищих навчальних закладів без вступних іспитів.