Чемпіон України, перебуваючи на зборі в ОАЕ, взяв участь у міжнародному турнірі Matchworld Cup 2013 і став його переможцем (приз — на знімку).
Донеччани виграли всі матчі: у клубу «Замалек» (Єгипет) — 3:2, «Аль-Хіляль» (Саудівська Аравія) — 3:2. А в завершальному поєдинку переконливо розібралися із санкт-петербурзьким «Зенітом».
«Шахтар» (Україна) — «Зеніт» (Росія). 3:1. Голи: Мхітарян, 21, 34, Зирянов, 39, Едуардо, 79.
«Шахтар»: П’ятов (Каніболоцький, 46), Срна (Кобін, 83), Чигринський (Кривцов, 46), Ракицький, Гюбшман (Степаненко, 63), Фернандіньо (Гай, 83), Вілліан (Коста, 63), Мхітарян (Едуардо, 72), Тейшейра (Тайсон, 46), Рац (Шевчук, 46), Адріано (Девич, 72). Тренер — Мірча Луческу.
«Зеніт»: Малафєєв, Анюков, Ломбертс, Бухаров (Джоржевич, 53), Губочан, Широков, Зирянов (Алвеш, 46), Лукович (Файзулін, 46), Вітсель, Галк (Євсєєв, 72), Бистров (Семак, 46). Тренер — Лучано Спаллетті.
Цей матч почався з обопільних атак. У «Зеніта» особливим прагненням забити відзначався зірковий Галк. Кілька його спроб потужно вдарити лівою були марними. Втім, «Шахтар» теж в обороні не відсиджувався, і його намагання виявилися вдалішими: Срна, Вілліан і Мхітарян розіграли просту комбінацію, після якої Генріх (рикошет від Губочана) переправив м’яч у ворота.
Незабаром Зирянов ударом після розіграшу штрафного відновив рівновагу в матчі. Однак пітерці раділи недовго: активний Мхітарян вийшов сам на сам із Малафєєвим і без труднощів ефектно перекинув м’яча через воротаря «Зеніта».
В другому таймі у складах обох команд відбулося чимало замін, а ініціатива перейшла до «Шахтаря». І його перевага втілилася в третій забитий м’яч — Едуардо точним ударом головою замкнув подачу Срни з правого флангу.
— Був хороший поєдинок, — сказав після зустрічі Мірча Луческу. — Попереду в нас один день, і вже післязавтра вирушаємо до Іспанії. Там на нас чекає наступний етап зборів і ще один турнір. Це дуже важливо в умовах підготовки до ігор з дортмундською «Боруссією» у Лізі чемпіонів. Нам потрібен змагальний ритм.
На запитання, чи команда вже готова боротися з дортмундцями, тренер відповів: «Поки що ні. Нам необхідно ще багато працювати. Німці перебувають в ігровій формі вже близько двох тижнів, у нас же було набагато менше часу для підготовки. Але крок за кроком ми наберемо необхідні кондиції. Зараз мені важливо, щоб кожен футболіст почувався частиною команди і мав можливість показати себе  у грі».
Фото ФК «Шахтар».