Останнім часом із Сімферополя надходили нерадісні новини. І всі вони зводилися до того, що місцева «Таврія» потрапила до чорної смуги і переживає не найкращі часи в плані фінансового забезпечення. Так, лідер команди півоборонець Сергій Назаренко підтвердив, що адміністрація лише частково компенсувала заборгованість із заробітної плати перед футболістами.
«Залишилися борги за грудень, — сказав він. — І у кожного гравця якісь свої суми».
Наставник «Таврії» Олег Лужний перебуває не в найліпшому стані, розповідаючи про ситуацію в кримському клубі. Згадав і про те, що його команда була змушена скасувати заплановані збори в Іспанії та ОАЕ.
«Ми зібралися на своїй базі і проводимо лише одне тренування на день. Чому? А тому що сніданку немає, обіду немає. От і не можемо проводити по два заняття».
Але є й інші думки щодо фінансової ситуації у «Таврії». Вона не настільки серйозна, щоб здіймати галас, вважає гендиректор клубу Юрій Васюков.
«Журналісти дещо роздмухали ситуацію. Насправді нічого страшного не сталося, — каже він. — Команда перебуває в Криму, у Поштовому, проте це відповідає логіці підготовки до сезону: після відпустки, тобто після відпочинку футболістів, має настати етап їхнього втягування в робочий процес, чим ми нині і займаємося на своїй базі».
Васюков запевнив, що збори в Туреччині неодмінно відбудуться, але не сказав коли саме.
«Очікуємо, щоб для нас відкрилося трансферне вікно — тоді й вирушимо до Малої Азії, причому не просто так, а з новачками, — пообіцяв гендиректор. — Маю на увазі позитивне рішення у нашій справі з ФІФА. Зникнення клубу? Такого не буде, бо не може бути!»