У Дніпропетровську відбулася зустріч народних депутатів, які представляють інтереси регіону у Верховній Раді, з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитром Колєсніковим і головою облради Євгеном Удодом. Представники різних політичних сил домовилися діяти пліч-о-пліч для обстоювання інтересів свого регіону в парламенті.

Дмитро Колєсніков переконаний, що за сприяння народних депутатів від Дніпропетровщини повинна бути продовжена реалізація великих інфраструктурних проектів: будівництво Дніпропетровського метрополітену та об’їзної дороги навколо обласних центрів. Також у 2013 році треба продовжити ремонти шляхів, реконструкцію і зведення дитячих садків, шкіл та лікарень. Зокрема, співробітництва з центральними органами влади потребують підготовка Дніпропетровщини до участі в Євробаскет-2015, реалізація проектів у галузі ЖКГ.

«Такі зустрічі повинні бути регулярними, до того ж на кожній наступній зустрічі людина, що заявляла певні ініціативи, має доповісти про те, що нею було зроблено для розвитку тієї або іншої галузі», — запропонував народний депутат Ігор Циркін.

Народний депутат Ірина Спіріна запропонувала продовжити роботу над соціальним проектом, у рамках якого можливо залучити більшу кількість медичних працівників у сільську місцевість.

«Це дуже правильна ініціатива, адже без зв’язку Верховної Ради, як законодавчого органа, з місцевими органами влади, органами місцевого самоврядування, держадміністраціями неможливо налагодити конструктивну й плідну роботу», — сказав народний депутат Євген Морозенко.

Народний депутат Олександр Момот пообіцяв приділяти увагу розвитку транспортної інфраструктури, як на національному, так і на місцевих рівнях.

Голова обласної ради Євген Удод підсумував, що тільки торік облрадою подано пропозиції щодо внесення змін до понад 20 законів України. Значну частину з них було враховано. І висловив упевненість, що парламентарії і тепер уважно вивчать пропозиції регіону.

 

Дніпропетровська область.