На ужгородській площі Народній відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності та Свободи України і 67-ї річниці утворення Закарпатської області. Під мелодію «Червоної калини» у виконанні духового оркестру обласної філармонії квіти до підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку поклали перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Свищо, голова обласної ради Іван Балога (справа наліво), правоохоронці, військові, представники громадських та ветеранських організацій.

Святкові заходи, присвячені важливим датам в історії України та краю, відбулися в усіх районах та містах області.

Впродовж майже двох годин на площі Театральній в Ужгороді  майоріли державні стяги. Організатори акції — представники опозиційних сил Закарпаття — оголосили захід «вільним» від політичної символіки, адже мали на меті виключно єднання усіх небайдужих до долі своєї держави.

Відтак учасники акції долучилися до всеукраїнської традиції утворення в День Соборності символічного ланцюга єднання: через пішохідний міст між двома берегами Ужа було протягнуто жовто-блакитну стрічку. Відбулося також покладання квітів до пам’ятників Августинові Волошину — президентові Карпатської України і Великому Кобзареві.

 

Ужгород.

Фото надано прес-центром ОДА.