У прокуратурі Закарпатської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій йшлося про стан боротьби зі злочинністю, у тому числі з її організованими формами, та протидії незаконному гральному бізнесу. У нараді взяли участь перший заступник голови ОДА Ігор Свищо та голова обласної ради Іван Балога.
Прокурор області Анатолій Петруня зазначив, що вдалося викрити дев’ять організованих злочинних угруповань, з них одне у сфері економіки, одне — сформоване на етнічній основі та два — з міжнародними зв’язками.
Водночас криміногенна ситуація в області залишається напруженою, робота правоохоронних органів потребує істотного поліпшення. Кожен третій злочин залишився не розкритим. Непокоїть і стан справ у сфері земельних відносин та виявлення організованих злочинних угруповань в органах влади та місцевого самоврядування. Потребує активізації протидія незаконному гральному бізнесу. Торік таких злочинів було виявлено лише 15.
Позитивом є зменшення кількості хуліганств, шахрайств, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність. Проте зростання кількості розбійних нападів, зокрема у Виноградівському, Мукачівському, Іршавському, Хустському районах та в Ужгороді, а також грабежів в Іршавському, Міжгірському та Виноградівському районах не може не бентежити.
«Підпали автомобілів правоохоронців, побиття суддів, адвокатів, напади на депутатів — це виклик усій правоохоронній системі області, — акцентував Анатолій Петруня, — і ми дамо гідну відповідь цьому.» До речі, лише за короткий проміжок часу палали авта прокурора Мукачевого, начальника ДАІ Ужгорода, заступника Ужгородського міського голови. Та «народних месників» не знайдено й досі.