У шестирічного Роми Діжурка із села Селець Дубровицького району тепер є дорослі друзі — дубровицькі рятувальники, чим він дуже пишається. Вони взяли під опіку хлопчика, який ще у чотирирічному віці втратив обох батьків (спочатку трагічно загинув батько, а згодом померла мама) і тепер мешкає з дідусем та бабусею.

— З Ромчиком ми познайомилися на Святого Миколая, — розповідає начальник Служби цивільного захисту Дубровицького району Ігор Гайдиш. — Ми не знали, як він відреагує на людей у формі, тому одного з наших співробітників одягли в костюм Миколи Чудотворця. Уже під час першої зустрічі ми подружилися. Ромчик отримав іграшки і солодощі, а один з наших працівників зіграв для нього на акордеоні та заспівав кілька пісень.

Наступного разу місцеві рятувальники навідалися до Роми на Різдво, подарували йому теплі зимові речі і разом заколядували. Як розповідають, опікуватимуться хлопчиком до його повноліття. За можливості допомагатимуть по господарству Романовим дідусю та бабусі. А коли потеплішає, візьмуть хлопчика до пожежно-рятувальної частини, покатають на спеціальному автомобілі, а якщо Рома захоче, то ще й вчитимуть рятувальних премудростей: а раптом він мріє стати рятувальником.

Рівне.

На знімку: Рома Діжурко зі своїми опікунами-рятувальниками.

Фото Дмитра МЕЛЬНИКА.