Триває хресна хода військовими частинами і гарнізонами Дніпропетровщини з іконою й мощами рівноапостольного князя Володимира, небесного заступника Збройних Сил України.

Урочисту зустріч святинь у дніпропетровському Свято-Троїцькому кафедральному соборі очолив митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней. З паперті соборного храму владика благословив іконою місто й людей. Біля собору архієрей звернувся до всіх, хто зібрався, після чого було проведено молебень з читанням акафіста рівноапостольному князеві Володимирові.

Як розповіли в Дніпропетровській єпархії, святині вже побували у військових частинах Миколаївської, Херсонської, Сімферопольської, Запорізької й Криворізької єпархій. 

У Дніпропетровській єпархії ікона святого рівноапостольного князя Володимира із частинкою святих мощів перебуватиме до 17 січня, відвідає навчальні заклади, військові частини, гарнізони, бригади, підрозділи ЗСУ, які дислокуються в регіоні. Після чого направитися до Харкова. До 28 лютого хресна хода відвідає ще 12 єпархій.

Дніпропетровська область.

Фото надане прес-службою Дніпропетровської єпархії

На знімку: владика Іриней (другий зліва) зустрів святині.