Значне збільшення напливу туристів з Росії впродовж минулого року спостерігалося у Львові. Як повідомило управління туризму міської ради, ця тенденція пов’язана з відголоском Євро-2012.
Російські ЗМІ під час чемпіонату Європи з футболу по-новому відкрили для себе старовинне українське місто з великим культурним та економічним потенціалом. Головне — Львів став для росіян великим туристичним центром, де гості почуваються безпечно та комфортно.
Як прокоментували ситуацію «Голосу України» в управлінні туризму, цьому є кілька причин. Перша — потужна промоційна акція минулого року. Друга — Львів дедалі активніше працює з російським туристичним бізнесом.
— Ми провели промотури для російських туроператорів, щоб показати їм, що тут є і як це можна подати, — розповіла начальник управління туризму міськради Надія Радіоненко. — Львів презентували на міжнародній туристичній виставці в Санкт-Петербурзі. Наступного року ми хочемо представити наше місто в Москві. Російський ринок і надалі буде одним із чотирьох основних.
Оригінальну акцію лояльності «Збережи свій квиток» провели «Львівський туристичний альянс» та російська авіакомпанія «ЮТейр», яка здійснює рейси між Москвою та Львовом. За умовами цієї акції пасажири авіакомпанії протягом 14 днів за посадковим талоном отримують знижки в закладах-учасниках «Львівського туристичного альянсу».
Відділ промоції міськради запланував провести цілу низку акцій у російських містах для ознайомлення з культурним та економічним потенціалом Львова.