Селянам Рівненщини пропонують пільгові позики на будівництво, ремонт, купівлю житла, а також на електрифікацію та газифікацію осель.
— Торік завдяки обласній програмі «Власний дім» селяни побудували вісім будинків, ще семеро взяли кредити на купівлю житла, а 254 — газифікували садиби, — розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій Юхименко. — Загалом упродовж 2012 року селяни на поліпшення житлових умов позичили понад два мільйони гривень. Це кошти з державного, обласного та районних бюджетів. Найактивніше програмою «Власний дім» користувалися мешканці Дубровицького та Корецького районів.
Програма індивідуального житлового будівництва в сільській місцевості «Власний дім» діятиме до 2015 року. Відповідно до неї позику надають селянам під три відсотки річних на 20 років, молодим сім’ям — на 30 років, а родини, у яких троє і більше дітей до вісімнадцяти років, не сплачують відсотки.
— Загалом за п’ятнадцять років реалізації бюджетного проекту обласний фонд індивідуального житлового будівництва на селі надав позику для 4994 сімей. З них понад 3700 вже повернули кошти до державної та місцевої скарбниці, — підсумував Анатолій Юхименко.