Різкі коливання на ринку хліба в недалекому майбутньому Дніпропетровщині не загрожують. Споживачі за рахунок власного виробництва в області забезпечені основними продуктами, а хлібопекарські й борошномельні підприємства — запасом сировини.

Як повідомили кореспондентові «Голосу України» у Дніпропетровській обласній державній адміністрації, щомісяця підприємства хлібопекарської промисловості потребують 20,8 тисячі тонн зерна. До наступного врожаю зерном регіон забезпечено повністю.

Хлібопекарські підприємства області одержують борошно на 10—15% дешевше ринкової ціни: щомісяця 8,2 тисячі тонн із Аграрного фонду та 2,75 тисячі тонн — з Регіонального стабілізаційного фонду. Завдяки цьому найпопулярніші сорти продукції утримують стабільну ціну.

«Борошно з Регіонального стабілізаційного фонду разом з Аграрним фондом України повністю покриє потребу хлібопекарських підприємств Дніпропетровщини на 2012/2013 маркетинговий рік, — розповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Любович. — Це гарантовано дає можливість утримувати стабільні ціни на хліб, який користується найвищим споживчим попитом».