Голова Верховної Ради України Володимир Рибак сподівається, що 2013 рік стане переломним у відносинах України з Європейським Союзом.

Під час зустрічі з депутатом Європейського парламенту, заступником голови Комітету з питань міжнародної торгівлі Європейського парламенту Павелом Залевскі (на знімку) у понеділок В. Рибак висловив сподівання на підписання у 2013 році Угоди про асоціацію Україна—ЄС та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Голова Верховної Ради зазначив, що нині в Україні вперше за роки незалежності всі гілки влади цілеспрямовано і скоординовано працюють над реалізацією європейських прагнень нашої держави. «Україна буде йти до європейської спільноти», — сказав він, наголосивши, що громадяни України наполягають на запровадженні європейських стандартів у питаннях забезпечення роботою, оплати праці, у сфері охорони здоров’я та освіти.

В. Рибак також повідомив, що Верховна Рада прийняла рішення про напрацювання єдиного узгодженого проекту постанови щодо євроінтеграційних прагнень України. Для парламентських партій, наголосив він, питання євроінтеграції і запровадження європейських стандартів життя в Україні є пріоритетними. У цьому контексті керівник парламенту підкреслив, що українська влада послідовно працює над виконанням зобов’язань України перед Радою Європи, і висловив вдячність європарламентаріям за підтримку євроінтеграційних устремлінь нашої держави.

Своєю чергою, П. Залевскі наголосив, що у Європейському парламенті багато депутатів підтримують Україну на шляху євроінтеграції та здійснення реформ. «Ми розуміємо, що українське суспільство розуміє і сприймає європейські цінності — демократію, верховенство права, боротьбу з корупцією», — сказав він.

На думку П. Залевскі, співпрацю між Верховною Радою та Європарламентом потрібно розвивати як на рівні постійних комітетів зі співпраці, так і на рівні неформальних депутатських об’єднань.

Європарламентарій також наголосив на важливості якнайшвидшого підписання і ратифікації Угоди про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі та «наповнення її конкретним змістом» — розробки відповідних заходів для практичної реалізації цього важливого документа.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.