Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко стурбований ситуацією, пов’язаною з проведенням позапланової перевірки Державною податковою службою ТОВ «ТРК «Галичина», повідомляє прес-служба народного депутата.
16 січня на адресу радіостанції «FM Галичина» надійшов офіційний лист від ДПС щодо позапланової перевірки радіостанції з питань дотримання вимог податкового законодавства. За словами керівництва радіостанції, податкова без жодної потреби вимагає надати всі документи щодо діяльності «FM Галичина» за останні два роки. Крім того, вона пов’язує таку позапланову перевірку з упередженим ставленням через принциповий україномовний формат мовлення «FM Галичина».
Керівництво радіостанції звернулося до голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка з проханням розібратися в цій ситуації та посприяти її вирішенню.
У свою чергу, парламентарій поінформував, що він звернувся до керівництва Державної податкової служби з проханням пояснити потребу невідкладної перевірки радіостанції «FM Галичина».
За його словами, в разі потреби комітет розгляне це питання на своєму засіданні з метою не допустити перешкоджання журналістській діяльності в Україні.
P. S. По коментарі щодо подій навколо радіостанції редакція газети звернулася до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. Проте у наданні роз’яснень нам відмовили.