ВО «Свобода» визначилася, що на Чернігівщині цю політичну силу представлятиме народний депутат Руслан Марцінків (на знімку). Про це сам парламентарій повідомив під час прес-конференції в Чернігові. Народний депутат планує опікуватися всіма проблемними питаннями регіону, тож незабаром в обласному центрі відкриється його громадська приймальня.

Р. Марцінків передбачає, що «Свобода» на Чернігівщині зробить усе для того, щоб закріпити й розширити свою підтримку на наступних місцевих виборах. «Наша мета, — зазначив «свободівець», — створити фракції націоналістів в обласній, районних та міських радах Чернігівщини, а також вибороти посади міських голів у деяких містах області».

На запитання «Голосу України» стосовно заборони видобутку сланцевого газу в Україні народний депутат повідомив, що його політична сила вважає за необхідне в кожному регіоні, де йтиметься про розробку родовищ, проводити громадські слухання із залученням науковців. «Я вивчав це питання в США та в нас, — повідомив політик. — Був присутній на кількох наукових конференціях. Розумієте, в Сполучених Штатах сланцевий газ видобувають у пустелі, а в Україні над родовищами густонаселені місця. Але поки що ніхто не дає відповідь, як вплине видобуток сланцевого газу на екологію. Тільки після громадських слухань можна приймати те чи інше рішення».

Народний депутат також повідомив, що за час роботи першої сесії Верховної Ради фракцією ВО «Свобода» подано понад 80 законодавчих ініціатив. Зокрема, внесено пакет важливих соціально-економічних законопроектів: «Про ліквідацію приватних монополій», «Про заходи щодо ліквідації дефіциту бюджету Пенсійного фонду України», «Про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування», «Про спрощену процедуру державної реєстрації суб’єктів малого підприємництва». Також «свободівці» зареєстрували проект постанови про щорічне відзначення на державному рівні подвигу героїв Крут.

Чернігів.

Фото автора.