Центральну клінічну лікарню №5, де перебуває на лікуванні Юлія Тимошенко, взяв в облогу загін спецпідрозділу «Беркут». Цю інформацію вчора поширили багато інтернет-видань із посиланням на прес-службу облорганізації партії «Батьківщина» і деяких народних депутатів. Цю інформацію нібито підтверджували й очевидці, котрі перебували в цей час під лікарнею. Проте прес-секретар обласного управління Державної пенітенціарної служби Оксана Бабаєва на прохання пояснити, з якою метою до ЦКЛ прибули бійці спецпідрозділу, заявила, що нічого про це не знає. Крім того, офіцер центру громадських зв’язків облуправління міліції Оксана Калмикова заявила, що повідомлення в низці ЗМІ про те, що «Беркут» оточив лікарню, не відповідають дійсності: «Спецпідрозділ «Беркут» належить до міліції громадської безпеки. Їх функція — охорона громадського порядку. Якщо хтось бачив біля лікарні співробітника «Беркута», то він там для охорони громадського порядку», — підкреслила О. Калмикова.
У свою чергу головний лікар ЦКЛ № 5 Михайло Афанасьєв заявив, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко почувається нормально. «Інформація про те, що вона нібито не може рухатись, а тим паче ходити, не відповідає дійсності. У неї задовільний стан здоров’я й почувається пацієнтка нормально. Сьогодні (вівторок 22 січня 2013 р. — Ред.) я особисто з нею спілкувався, вона досить активна, навіть жартувала», — розповів Афанасьєв, коментуючи стан здоров’я Тимошенко.
На його думку, стверджувати весь час про погіршення стану здоров’я екс-прем’єра, як про це пишуть у пресі, щонайменше необ’єктивно. «Міркуйте самі: пацієнтка вже дев’ятий місяць перебуває в нашій установі під наглядом медичного персоналу, їй було проведено понад 500 реабілітаційних процедур. Крім того, наші німецькі колеги неодноразово відзначали поліпшення загального стану здоров’я Ю. Тимошенко за весь період реабілітації», — констатував лікар.
Водночас, за словами Афанасьєва, у вівторок Ю. Тимошенко продовжувала відмовлятися від призначених їй німецькими колегами процедур. А її дочка Євгенія заявила, що стан здоров’я мами погіршується. «Цілковите фізичне стомлення, цілковите нервове стомлення, емоційне, моральне. Вона не визнає жодних повідомлень, жодних обвинувачень, які їй були зачитані, бо все це було зроблено незаконно, без присутності її адвокатів. Відбувається просте знущання з неї», — сказала вона під час прес-конференції.
Харків.
КОЛИ ВЕРСТАВСЯ НОМЕР 
 
Співробітники пенітенціарної служби заявили, що Юлія Тимошенко відмовляється від зустрічі зі своїм захисником Сергієм Власенком. «Захисник Власенко прибув до ЦКЛ «Укр-залізниці», пройшов на територію блоку, де перебуває засуджена Тимошенко, і наразі перебуває в кімнаті для побачень, де чекає свою підзахисну. Засуджена продовжує відмовлятися від зустрічі з Власенком, попри те, що співробітники пенітенціарної служби вже кілька разів поспіль намагаються вмовити Ю. Тимошенко зустрітись із захисником», — йдеться в повідомленні ДПтСУ.