Минулої суботи Президент Віктор Янукович, Голова Верховної Ради Володимир Рибак і Прем’єр-міністр Микола Азаров взяли участь у святкуванні Водохреща у Свято-Покровському соборі Києва. Святкову службу і чин Великого освячення води відправив Предстоятель Української православної церкви, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Володимир.

 

19 січня закінчується дванадцятиденний період святок. День Хрещення Господнього має й іншу назву — Богоявлення. Тисячі киян цього дня прийшли до соборів і джерел, щоб освятити воду і скупатися у відкритих джерелах. Але, щоб свячена вода приносила користь, необхідно дбати про чистоту власних думок і вчинків, радять священики.

А заступник Голови Верховної Ради Руслан Кошулинський (на знімку внизу) із деякими народним депутатами-«свободівцями» з нагоди Йордану взяли участь у святковому Богослужінні в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ. А після служби Божої «свободівці» разом з іншими сміливцями занурились у крижану Святу воду Дніпра.

«Цей день для нас сповнений надії та благодаті. Нехай вони прийдуть у кожну домівку і назавжди оселяться у наших серцях», — привітав киян і голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов.