Шестикласників Богородчанської загальноосвітньої школи №2 Романа та Володю Петрашів (на знімку) правоохоронці нагородили дипломами та подарунками за порятунок життя новонародженої дитини.

 

Брати-близнюки саме поверталися зі школи, коли почули слабке скиглення з підвалу житлового будинку. Переконавшись, що плаче немовля, звернулися по допомогу до чоловіка, який сидів неподалік в автівці. Той, вражений картиною (на сходах лежало голе закривавлене дитя), побіг до найближчої перукарні. Її працівниці обрізали дитині пуповину, замотали в рушник і відігріли перукарською сушаркою, доки не приїхала «швидка».

Горе-матуся, 20-річна мешканка одного із сіл Богородчанського району, народила дівчинку в райцентрі — просто на сходах підвалу житлового будинку. Щоб мала не кричала, заткнула їй ротика туалетним папером. Залишила крихітку на морозі й пішла вирішувати особисті справи до районного відділення соціального захисту.

Медики пояснюють такий вчинок постпологовим шоком, але правоохоронці іншої думки. Жінка — матір-одиначка, в якої вже є дворічна дитина. Протягом другої вагітності вона не стояла на обліку в медзакладі. Те, що мати залишила немовля на вулиці, прирікаючи на вірну смерть, класифікують як замах на вбивство новонародженої дитини. За фактом відкрито кримінальне провадження. Жінці загрожує до 5 років позбавлення волі. Наразі вона та її донечка перебувають у лікарні.

Івано-Франківськ.

Фото прес-служби управління внутрішніх справ у Івано-Франківській області.