Під такою назвою на Тернопільщині 22 січня відбудеться святкування Дня Соборності України та 94-ї річниці проголошення Акта Злуки УНР і ЗУНР. На мосту через річку Збруч опівдні традиційно зустрінуться офіційні делегації Хмельницької і Тернопільської областей. Далі гостей прийматиме місто Підволочиськ: тут відбудуться великий концерт, торговище. Трохи раніше на цьому мосту зустрінуться депутати Верховної Ради, обласних, районних і міських рад. 
Святкування продовжиться в місті Волочиську. Майже сто років тому Збруч справді став рікою єднання для УНР і ЗУНР, а нині вже всередині унітарної держави навіть цю подію політичні сили святкують нарізно.
На рекорд підуть у старовинному місті Зборові. Молоді люди утворять живий ланцюг, під час якого розгорнуть 736 метрів синьо-жовтої стрічки — на 11 метрів більше від раніше зафіксованого у Книзі рекордів України показника. В обласному центрі члени молодіжних громадських організацій своїми тілами сформують карту і герб України. Напередодні тематична виставка, присвячена подіям 94-річної давності, відкрилася в обласному держархіві. А ранок 22 січня у храмах області розпочнеться молебнем за Україну і український народ.
Відомо, що тисячі галичан, перейшовши Збруч, у 1918—1920 роках воювали на Великій Україні, а вояки і старшина армії УНР — на Західній. Чимало наддніпрянців поховано на Микулинецькому кладовищі у Тернополі. Члени благодійної ініціативи «Героїка» встановили імена дванадцятьох військових, державних службовців та медичних працівників, які померли з 1919-го по 1921 рік. Серед них уродженці Полтавської, Катеринославської, Подільської, Ліфляндської (Латвія), Вітебської (Білорусь) губерній. «Героїка» має на меті встановити на вхідній брамі цвинтаря меморіальну дошку з переліком імен усіх дванадцяти із зазначенням посад, звань, дат і місць народження та смерті.
 
Тернопільська область.