На офіційному рівні в День Соборності в Дніпропетровську заплановано покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку й святковий концерт. Схожі заходи відбудуться у всіх містах і районах області.

Дніпропетровці впевнені, що сила нашої держави — в єдності, що для жителів України поняття «українець» є вагомим і неподільним. «Активісти Дніпропетровська підтримають Всеукраїнську акцію «Ланцюг єдності», присвячену 94-й річниці Дня Соборності України. Цим люди хочуть показати, що ідея соборності на даний момент, актуальна так само, як і в 1990 році, коли «живий ланцюг» було створено вперше», — розповів організатор Олександр Пономаренко.
Торік учасники цієї акції об’єднували два береги Дніпра на Новому мосту в Дніпропетровську, але нині організатори були змушено відмовитися від цієї ідеї. «По-перше, цьогоріч 22 число випадає на будній день, тож не всім буде легко дістатися з роботи до Нового моста, — зазначив один з активістів Микита Проданець. — По-друге, міст на даний момент перебуває не в найліпшому стані, а тому краще всіх убезпечити». Тож учасники акції планують зібратися біля пам’ятника Полю на проспекті Карла Маркса і на площі 80-річчя Дніпропетровської області. Далі відбудеться організована хода до моста в парку імені Глоби, а о 16.00 усі учасники, взявшись за руки, створять «живий ланцюг». Після того, як пролунає гасло «День Злуки — тримаймося за руки», люди візьмуться за руки й проспівають гімн України.
Принципова позиція організаторів: під час заходу буде використовуватися тільки державна символіка — тому що свято символізує єдність усього українського народу під єдиним державним прапором.
 
Дніпропетровськ.