Народний депутат України Владислав Атрошенко (на знімку), перебуваючи цими днями на Чернігівщині, переважно зустрічався із освітянами.

У Ріпках він взяв участь у районному заході «На крилах творчості», на якому вшановували переможців районного етапу всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» та «Класний керівник року». Політик разом з керівниками району Сергієм Мохначем, Юрієм Лемешком, Андрієм Булдою привітав його переможців та лауреатів. Народний депутат також вручив кращим педагогам цінні подарунки.

Найбільше серед відзначених було представників Ріпкинської загальноосвітньої школи №2 і Замглайської школи, а також їхніх колег-вчителів з Любеча. Вони, як повідомив начальник районного відділу освіти Леонід Багмут, доклали чимало зусиль, аби позмагатися на рівних із минулорічними переможцями — педагогами Ріпкинської гімназії, Добрянської школи. Цього року творчий потенціал нових переможців виявився на порядок вищим від конкурентів. Під час зустрічі із освітянами в районному Будинку творчості дітей та юнацтва педагоги дякували члену Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Владиславу Атрошенку за його звернення до уряду щодо вчасної виплати зарплати бюджетникам Ріпкинщини, позитивне оперативне вирішення цієї проблеми. Він запевнив учителів, що і надалі швидко реагуватиме на усі гострі питання життя округу. Творчі колективи закладів освіти Ріпок подарували учасникам урочистостей святкову концертну програму. У Чернігові народний депутат України відгукнувся на запрошення педколективу Чернігівської загальноосвітньої школи № 18 взяти участь в урочистому заході, присвяченому 50-річному ювілею навчального закладу. Хлібом-сіллю та щирими оплесками зустріли діти, батьки, вчителі свого народного обранця.

В. Атрошенко подякував усім, хто заповнював ці 50 років навчального процесу школи №18 творчими ідеями, міцними знаннями. Він висловив сподівання, що держава найближчим часом належно оцінить працю педагогів, оскільки від них залежить майбутнє країни.

— Якщо ми це покоління виховаємо толерантним, мудрим, то, відповідно, не матимемо завтра тих проблем, які існують зараз, — підкреслив політик. —Якщо тепер чогось не додамо дітям, то навряд чи побачимо в майбутньому квітучу країну і таку державу, яку хочемо бачити. Він привітав шкільну громаду зі святом і подарував їй мультимедійний комплекс. 

Чернігів.

Фото автора.

ЦИТАТА

Владислав Атрошенко:

«Що таке школа? Це приміщення, яке, однак, нічого не варте без талановитих вчителів, без слухняних учнів».