Народний депутат Ірина Спіріна (КПУ) обговорила низку проблемних питань із виборцями і керівництвом деяких районів Дніпропетровської області.

Під час зустрічі з персоналом центральної райлікарні Васильківського району народний депутат обговорила питання, які сьогодні найбільше хвилюють медиків, зокрема, проведення медичної реформи, формування госпітальних округів, проблему нестачі кадрів у медустановах. «Я неодноразово казала й кажу: Компартія докладає всіх зусиль для скасування впровадження цієї реформи. Мало того, що ламається краща система охорони здоров’я, то наразі дуже гостро стоїть питання відпливу кадрів з медицини, — підкреслила Ірина Спіріна. — Куди йдуть лікарі? У фармбізнес».

На думку парламентарія, крім хаосу, що панує сьогодні в медицині, і безлічі питань, пов’язаних з підготовкою кваліфікованих фахівців, найбільшу проблему становить низький рівень оплати праці в охороні здоров’я. «Крім того, згідно з нормами законодавства студенти-контрактники, котрі закінчили вуз, не можуть влаштуватися на роботу в медустанову без дозволу Мінохорони здоров’я, а сам дозвіл потрібно чекати по 3—4 місяці», — сказала вона й додала: «Цю систему треба ламати».

За повідомленням прес-служби Ірини Спіріної, проблеми медицини вона також обговорила з міським головою Синельникового Дмитром Зражевським, його заступниками і керівником райлікарні Петром Довганем. Особливе місце під час розмови було надано темі наркоманії та алкоголізму в молодіжному середовищі.

Про стан комунального господарства Синельникового народному депутатові розповіли голови квартальних комітетів. На низку запитань городян парламентарієві вдалося відповісти на місці, а розібратися з іншими доручено помічникам народного депутата.

Дніпропетровська область.