Для забезпечення параметрів розвитку уряд запровадить стимули
У 2013 році темпи зростання ВВП очікуються на рівні 3—3,5 відсотка, інфляція — 3—4 відсотка. Про це повідомив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час спілкування з представниками іноземних ЗМІ, повідомляє прес-служба уряду. 
За його словами, нині уряд працює над запровадженням стимулів, які дадуть змогу забезпечити ті параметри розвитку, які закладені в бюджеті країни. М. Азаров також повідомив, що бюджет на поточний рік розраховувався, виходячи з середньорічного курсу національної валюти в 8,3—8,4 гривні за долар. 
Йшлося під час зустрічі й про тарифи на комунальні послуги. За словами прем’єра, їх піднімуть. Але тільки для окремих категорій населення — «тих, які отримують європейські зарплати». Щоправда, у державі таких знайдеться не дуже багато. 
«Ми не готові за умов низьких зарплат і пенсій значно підвищувати тарифи на газ для населення. Якщо для МВФ ключовими чинниками є дефіцит бюджету, монетарна політика — то ми знайдемо спільну мову. Що стосується підвищення тарифів на газ — в тому обсязі ми піти на це не можемо», — додав він. 
Якщо за таких умов МВФ не вважатиме за доцільне співпрацювати з Україною, М. Азаров не бачить у цьому катастрофи. За його словами, країна впорається з поверненням міжнародних боргів, пік якого припадає саме на 2013 рік, і без грошей МВФ. Глава уряду підкреслив також, що наша країна як позичальник має сильні позиції, оскільки економіка демонструє позитивну динаміку, витримується показник дефіциту бюджету, а співвідношення боргу до ВВП абсолютно безпечне. До того ж країна пунктуально сплачує за своїми зобов’язаннями.
Нагадаємо, державний бюджет на 2013 рік передбачає обсяг державних запозичень у сумі 129,403 мільярда гривень (близько 16,175 мільярда доларів США), у тому числі зовнішні запозичення у розмірі 36,540 мільярда гривень (близько 4,568 мільярда доларів США).