У Дніпропетровську на базі аварійно-рятувальної частини на водних об’єктах Головного територіального управління (ГТУ) МНС України в Дніпропетровській області відбулися навчання з організації пошуку та порятунку потерпілих у зимовий період на водоймах.

Дії з порятунку людей на воді відпрацювали фахівці підрозділів ГТУ МНС України в області, Дніпропетровського, Марганецького та Криворізького воєнізованих гірничорятувальних загонів, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок; Криворізької, Павлоградської та Новомосковської водолазно-рятувальних служб.

Тренування відбулися за кількома сценаріями. Наприклад, по телефону «101» надходить повідомлення, що в районі Комсомольського острова на річці Дніпро тоне людина. Для порятунку на місце події направляють рятувальний підрозділ на автомобілі першої допомоги. На березі проходить оперативне розгортання рятувального пристрою «соломинка», що закидають потерпілому. У цей час рятувальники по кризі просуваються до ополонки, витягають людину з води, доправляють до берега та надають доклінічну медичну допомогу.

До таких рятувальних заходів передбачене залучення спецкатерів на повітряній подушці «Марс 700», аварійно-рятувальних автомобілів, реанімобілів, снігоходів, броньованих розвідувально-дозорних машин БРДМ-2 та вертольота АЛУЕТ М3.

Як розповів начальник ГТУ МНС України в Дніпропетровській області Ігор Романюк, тренування розроблені з урахуванням ситуацій, які найчастіше трапляються на воді взимку. Також цього року кількість тренувань в області, під час яких відпрацьовують дії з попередження надзвичайних ситуацій і порятунку людей, буде збільшено.

Фото надано прес-службою Дніпропетровської облдержадміністрації.