Обласну програму сприяння громадянській активності в розвитку територій продовжують активно реалізовувати на Дніпропетровщині. Торік в її рамках було проведено конкурс проектів серед об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК). 119 учасників із 120 завоювали гранти. І за рахунок коштів обласного бюджету змогли зробити капітальні ремонти у своїх будинках.

 

Ефективність освоєння бюджетних коштів контролює особисто голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод. Днями він зустрівся зі членами ОСББ в Індустріальному районі Дніпропетровська. За рахунок 75,5 тисячі гривень, які виділила область, і майже 20 тисяч, які зібрали самі мешканці, у будинку були завершені роботи з енергозбереження та утеплення.

«Тепліше стало не тільки в під’їзді, а й у квартирах. Тільки за грудень економія теплової енергії становить близько п’яти тисяч Гкал, або 1,7 тис. грн., — розповіла голова ОСББ Наталя Астаф’єва. — Ми навряд чи змогли б самі зібрати кошти на такий ремонт. На загальних зборах  визначили проблеми, які можна розв’язати за таким принципом, і обов’язково братимемо участь у наступних проектах обласної ради».

Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в обласній раді, перший рік проведення такого конкурсу продемонстрував готовність городян об’єднуватися із владою для розв’язання проблемних питань своїх будинків. Десятки відремонтованих під’їздів і обладнаних котелень, сотні замінених вікон і дверей у місцях загального користування, тисячі встановлених енергозберігаючих світильників, утеплені фасади — все це результат підтриманої обласною владою громадянської ініціативи.

«Цього року жителі міст регіону можуть подавати проекти не тільки з поліпшення енергоефективності своїх будинків, а й з благоустрою прибудинкових територій», — зазначив, закликаючи жителів області до участі в програмі, голова облради Євген Удод.

Усім, кому небайдужий стан їх будинків і прибудинкових територій, потрібно якомога швидше заявити в облраду про своє бажання, з’ясувати, що потрібно для його реалізації й взятися до дій — закликають городян керівники області.

Фото надане прес-службою Дніпропетровської обласної ради.

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод (праворуч) разом з мешканцями будинку перевіряє якість виконаних робіт.