«Що б ти зробив, якби був Орлинівським сільським головою?». Відповіді на таке «доросле» запитання давали діти — учні 4—9 класів школи № 47. Опитування проводили з ініціативи заступника сільського голови Світлани Фролової педагоги школи.

— З огляду на вікові особливості, — підбиває підсумок опитування Світлана Миколаївна, — більшість дітей п’ятих-шостих класів говорили про організацію відпочинку, розваг. Але старшокласники ставили перед владою, можна сказати, глобальні завдання. Так, із 130 опитаних хлопців понад 70 % вимагають зробити в нашій школі євроремонт, а двоє з трьох прагнуть, щоб у школі був басейн.

Соціальні питання теж у зоні уваги школярів. Пункт «підвищити людям похилого віку пенсії» відзначили як пріоритетний для влади більше половини опитаних. Кожний третій виступає за те, щоб у селі побудували більшу бібліотеку з безплатним доступом до Інтернету. Мабуть, цікавими для деяких політиків навіть державного масштабу можуть стати підсумки опитування юних жителів Байдарської долини: тільки 1 % з них бачать подальший розвиток громади на шляху відтворення на своїй батьківщині радгоспу.

— У наших планах, — продовжує розповідь С. Фролова, — і надалі співробітничати з молоддю. Тепер сільрада разом з педагогами й активістами громадських і партійних організацій розробляє умови конкурсу проектів, націлених на поліпшення умов життя громади. Переможці конкурсу на впровадження свого проекту в життя отримають фінансування, зокрема, й з місцевого бюджету.

Севастополь — Орлине.