Україна впорається з тією відповідальністю, яку покладає на неї головуванням в ОБСЄ. Про це заявив народний депутат Володимир Вечерко (фракція Партії регіонів).

«Наша країна повинна продемонструвати здатність бути ефективним модератором у розв’язанні конфліктів і показати своє вміння працювати над власними помилками», — вважає політик.

Головні пріоритети на цьому етапі, за словами Володимира Вечерка, — це сприяння в урегулюванні «заморожених» конфліктів, у тому числі в Придністров’ї та Нагірному Карабасі. «Також ми маємо намір приділити увагу питанням екологічної безпеки, гуманітарній сфері та регіональному співробітництву. Але, приділяючи увагу «зовнішнім» питанням, ми продовжимо роботу й над своїм «домашнім завданням», яке полягає в удосконаленні правових стандартів», — підкреслив він.

Крім того, переконаний депутат, як повідомляє його прес-служба, головування України в ОБСЄ посилить увагу світової громадськості до внутрішньополітичної ситуації в нашій державі.

«Ми повинні продовжити роботу над реалізацією Плану дій із запровадження безвізового діалогу з ЄС, щоб вийти на фінішну пряму. Також наступного року ми підійдемо до етапу початку ратифікації Угоди про асоціацію. Тобто завдань перед Україною стоїть чимало. Кажу так тому, що в питанні міжнародних відносин насправді немає поділу на владу й опозицію. В остаточному підсумку є єдине сприйняття країни. І яким це сприйняття буде в наших партнерів наприкінці 2013 року — залежатиме від усіх нас», — заявив він.