Переговори між Україною та Світовою організацією торгівлі про перегляд тарифних ставок мають відбутися 23 січня цього року. Про це під час учорашньої зустрічі з іноземними інвесторами (на знімку) повідомив прем’єр Микола Азаров.

«Як ви знаєте, ми подали на перегляд, відповідно до статуту СОТ після закінчення 3-річного терміну перебування, наші пропозиції, які торкаються 370 позицій», — сказав він, додавши, що 23 січня відбудуться переговори віце-прем’єра Юрія Бойка та міністра економічного розвитку Ігоря Прасолова із єврокомісаром з цього питання. «Я думаю, ми знайдемо компроміс», — припустив М. Азаров. За його словами, для України надзвичайно важливо відродити розвиток легкої промисловості, оскільки зараз її частка на вітчизняному ринку становить лише близько двох відсотків.

Також у 2013 році уряд має намір відмовитися від жорсткої монетарної політики. Нагадавши про минулорічну дефляцію, прем’єр зазначив, що цього року буде вжито низку заходів, які дозволять відмовитися від жорсткої монетарної політики та перейти до помірної інфляції, обумовленої нормальним економічним зростанням.

Фото Олега МАРКЕВИЧА.