З огляду на публікації в деяких засобах масової інформації прес-служба апарату Верховної Ради України інформує про таке.
Порядок оплати праці народних депутатів здійснюється відповідно до чинного законодавства — статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» та постанови Кабінету Міністрів України від 30.06.2005 року №510 «Про оплату праці керівних працівників державних органів».
Згідно з цими нормативними документами 09.09.2005 року було підписано відповідне Розпорядження Голови Верховної Ради України №1145 (за погодженням з Комітетом з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України).
Отже, йдеться не про будь-які новації в оплаті праці народних депутатів України, а про пролонгацію протягом останніх років, на початку кожного нового скликання парламенту, відповідного Розпорядження Голови Верховної Ради України, підписаного у вересні 2005 року.
Також повідомляємо, що нині згідно із заявами Першого заступника Голови Верховної Ради України І. Калєтніка, голови Комітету з питань бюджету 
Є. Гєллєра, деяких інших народних депутатів надано дозвіл на проведення косметичного ремонту в їхніх кабінетах — за їхні власні кошти.
Усі ці ремонтні роботи здійснюються з дотриманням вимог чинного законодавства.
Водночас зазначаємо, що будь-які ремонтні роботи стосовно розширення кабінетів за рахунок інших службових приміщень, як про це йшлося в повідомленнях деяких ЗМІ, не проводяться.
Інформуємо, що згідно з державним бюджетом на 2013 рік кошти на ремонтні роботи у приміщеннях Верховної Ради України не передбачено.