Упродовж минулого року суб’єктами підприємницької діяльності через Чопську митницю імпортовано товарів на 5 млрд. 
508,8 млн. грн.
Порівняно з 2011 роком обсяги оподаткованого імпорту зросли на 6,72%. Відтак фінансові завдання, встановлені Мінфіном, митниця виконала. В державну казну надійшло 1 мільярд 480 мільйонів гривень, із яких понад 90% спрямовано до обласного бюджету. Позитивними чинниками стали зміни в номенклатурі імпорту. Це, насамперед, збільшення комплектуючих для складання транспортних засобів та обсягів нафтопродуктів. 
Так, митні платежі з імпорту комплектуючих становили 365,9 млн. грн., з митного оформлення нафтопродуктів — 205,5 млн. грн., з інших товарів — 908,8 млн. грн.
Робота Чопської митниці характеризується також зростанням на 98 відсотків обсягів митних платежів, стягнутих із традиційної номенклатури імпорту таких товарів, як кузови та комплектуючі для збирання автівок, двигуни, меблі, тягачі, вироби з пластмаси.
Підбиваючи підсумки минулорічної роботи, начальник Чопської митниці Олександр Похилько наголосив, що завдяки реформам, які відбулися в митній системі, для підприємств і громадян значно прискорено процес оформлення та контролю. Серед найважливіших нововведень — значне зменшення кількості митних оглядів вантажів та встановлення чітких часових рамок для їх проведення. Також успішно введено процедуру електронного декларування, яка передбачає електронний документообіг між митницею і підприємствами. Це позитивно позначилося на бізнес-кліматі в області. До слова, Чопська митниця перебуває у першій трійці лідерів серед 27 митних органів України із запровадження та використання системи електронного декларування.
Окреслюючи пріоритети діяльності митниці на поточний рік, керівник наголосив на реалізації розробленої митною службою стратегії «Чистий бізнес — чесні податки». «Наш діалог із підприємцями й надалі буде прагматичним, конструктивним, спрямованим на наповнення державної скарбниці», — наголосив О. Похилько, повідомили «Голосу України» в прес-службі цієї установи.
Закарпатська область.