Питання довиборів семи депутатів Львівської обласної ради поки що залишається відкритим. Найімовірніше, їх буде перенесено через брак коштів у місцевому бюджеті.
Під час проведення круглого столу з приводу виборів до Львівської обласної ради голова бюджетної комісії облради Ярослав Качмарик виступив категорично проти виділення коштів з місцевого бюджету.
«Проміжні вибори не відбудуться раз, два, а на третій раз знайдуть сім мільйонів гривень», — сказав Ярослав Качмарик. — Будете здаватись, проводитимете вибори по-львівськи, а далі будуть судові процеси».
Ось такі настанови отримав голова Львівської обласної ТВК Микола Щур. Хоча Ярославу Качмарику пояснили, що вибори більше не фінансуються з держбюджету, бо діє нова норма закону, той не здавався. Та й позиція більшості депутатів облради зводилась до того, що довибори не повинні фінансуватись за рахунок бюджету Львівщини.
Як розповіла заступник начальника департаменту фінансів Львівської ОДА Валентина Гарайко, буде виділено 300 тисяч гривень для друку бюлетенів за рахунок зменшення резервного фонду області.
Львів.