Після реконструкції підключено до енергосистеми України енергоблок № 4 ДТЕК Зуївської ТЕС. Інвестиції на модернізацію агрегатів становили 252 мільйони гривень, будівельно-монтажні роботи тривали дев’ять місяців. Обладнання оновлене із застосуванням нових технологій, що дозволило підвищити надійність роботи та зменшити вплив на довкілля. Після завершення налагоджувальних робіт потужність блоку збільшиться на 25 мегават. Також розшириться діапазон маневреності, зменшиться питома витрата палива, а коефіцієнт корисної дії підвищиться.
— Реалізація цього проекту дозволила енергоринку в розпал зимового періоду отримувати додаткові обсяги електроенергії. Реконструкція підвищить надійність роботи енергоблоку, зокрема за рахунок повної автоматизації процесу. При цьому термін експлуатації обладнання збільшиться в середньому на 15 років, — каже директор із великих проектів компанії ДТЕК Євген Богомольський.
За словами керівника теплоелектростанції Віталія Питька, викиди пилу на енергоблоці № 4 після модернізації електрофільтра знизяться більш як у сім разів, що відповідає європейським нормам. Найновіші технології застосовуватимуть і під час модернізації інших агрегатів. Зокрема, найближчими роками на підприємстві реконструюють й енергоблок № 3.