У народних депутатів VІІ скликання немає сумнівів у необхідності доопрацювання бюджету-2013. Про це заявив народний депутат Анатолій Кінах (фракція Партії регіонів).

 На його переконання, пріоритети державного бюджету як головного фінансового закону мають бути спрямовані, насамперед, на розвиток внутрішнього виробництва. Адже неприпустимо споживати 70—80% імпортних товарів у той час, коли країна здатна виробляти їх сама. «Але держава, яка має розвинений внутрішній ринок, власне виробництво, уміє створювати стимули для розвитку національного товаровиробника, з мінімальними втратами пройде будь-яку кризу. І, безумовно, у бюджеті має бути врахована соціальна складова», — підкреслив Анатолій Кінах.

Також, за його словами, у ході першої сесії новообраної Верховної Ради відбувся перший етап дискусії з точки зору зовнішніх стратегічних інтересів України. «Було розглянуто кілька постанов парламенту в контексті евроінтеграційного напряму, і всі політичні сили, незалежно від свого «кольору», визначили, що інтеграція в європейський світовий економічний і політичний простір залишається для нашої країни незмінною», — зазначив парламентарій.

Водночас дискусію, яка ведеться навколо можливого приєднання України до Митного союзу, він назвав заполітизованою, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

«Митний союз — 40% нашого зовнішнього товарообігу, близько 71 млрд. дол. США, а це сотні тисяч робочих місць. Тому ми не можемо втратити цей торговельний простір, який для нашої держави становить надзвичайно великий інтерес. Торік Росія стала членом СОТ, що дозволяє формувати наші двосторонні відносини на основі міжнародних стандартів, без економічного й політичного тиску. Ми повинні бути присутні скрізь, де нам економічно вигідно», — зазначив Анатолій Кінах.

Він також закликав усі опозиційні сили до конструктивнішого діалогу вже в другій сесії парламенту. «Опозиція — це дуже потужний контролер влади, джерело альтернативних рішень і програм розвитку країни. Ось у якому режимі слід працювати опозиційним силам, а владі у свою чергу потрібно навчитися слухати опонентів», — резюмував політик.