Найменші мешканці Старої Балашівки навчатимуться в сучасному навчально-виховному комплексі. Його двері відчинили символічним ключем керівники області та міста разом з учнями. Будівництво нового корпусу коштувало понад 12 млн. грн., з яких 4 мільйони виділив міський бюджет Кіровограда.

«До школи №15, якій більше 100 років, сьогодні прийшло ще одне справжнє новорічне свято, — зазначив у вітальному слові голова ОДА Андрій Ніколаєнко. — І це подія для всього мікрорайону. Тому що навчально-виховного комплексу, де був би затишний дитячий садок, комфортні умови для учнів початкових класів, для творчої роботи гуртків, діти, батьки, педагоги чекали не один рік». Усі сподіваються, що школа і дитячо-юнацький центр «Явір», який тут працюватиме, стануть культурно-освітнім центром мікрорайону.

Ознайомила гостей з приміщеннями нового корпусу закладу, де розташований дитячий садок, початкова школа та центр дитячої творчості, директор НВК №15 Лариса Левченко. На першому поверсі розмістяться три групи дошкільного навчального закладу, розрахованого на 52 дітей. Для фізкультури, музики та хореографії передбачена актова зала, є медичний блок, спальня, кімната для занять, буфет. Другий поверх відведений для учнів 1—4 класів. Є тут бібліотека та логопедичний пункт. На третьому поверсі — класи для занять гуртковою роботою та кабінет інформатики.

Голова ОДА вручив колективу школи сертифікат на новий навчально-комп’ютерний клас. А найменші вихованці закладу від керівників області та міста отримали іграшки та солодощі.

На знімку: зі святом дітей привітали голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко (у центрі), Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус (праворуч), керівник управління освіти та науки ОДА Ельза Лещенко.

Фото надано управлінням у справах преси та інформації ОДА.