Мешканці семи багатоповерхівок, що у селищі міського типу Стара Ушиця, залишилися без питної води. Поломка електродвигуна на насосній станції сталася ще на третій день Різдва. З ремонтом не поспішають, тож людям і досі підвозять для користування технічну воду. Взагалі-то проблеми з водопостачанням тут виникають не вперше. Воду тут часто подають лише у визначені години. Особливо прикрим є те, що селище розташоване на березі великої річки — Дністра, з якого беруть воду багато населених пунктів.

Щоб відновити постачання, слід встановити новий електродвигун. Та придбати його не можуть. За словами селищного голови Василя Мацькова, потрібний двигун нарешті знайшли, але коштує він 27 тисяч гривень. Постачальник вимагає спочатку заплатити за товар, а бюджетний кодекс дозволяє оплачувати лише доставлену покупку.
Селищний голова звертається по допомогу до районної та обласної влади. «Якби це обладнання придбали за кошти з районного чи обласного бюджету, селище б у лютому вже повернуло гроші». Найближча сесія Кам’янець-Подільської районної ради, яка могла б прийняти відповідне рішення, теж аж у лютому... Наразі ж проблему не вирішено, еменесники й далі підвозять воду для технічних потреб для 200 мешканців багатоповерхівок.