Колись гамірні львівські ринки останнім часом спорожніли й нагадують виставку товарів, які оглядають, але рідко купують. Лише перед вихідними ще можна щось вторгувати. Городяни почали більше рахувати гроші. Скромний продуктовий кошик для сім’ї з чотирьох осіб нині коштує майже 600 гривень. Це м’ясо, молоко, сир, овочі та фрукти. Львів’яни по-своєму відреагували на зростання цін: рідше приходять на ринки.
У Львівській області, згідно з офіційною статистикою, порівняно з попереднім місяцем ціни на харчові продукти та безалкогольні напої підвищилися майже на два відсотки. Найбільше — на овочі. Огірки подорожчали на 76 відсотків, помідори — 53, солодкий перець — 33, гриби — 15 відсотків. Без змін залишилися лише ціни на картоплю і капусту — відповідно 2,5 і 1,5 гривні.
За кілограм свинини на ринку «Балатон» правили 60—70 гривень, домашнього сиру — 35, перцю солодкого (місцевого) — 25, а привозного — 40 гривень.
Серед найбільш ходових продуктів відчутно подорожчали яйця — на 17 відсотків, тушки курячі — 11,5 відсотка. Навіть соняшникове насіння, яке продавали по 7 гривень за кілограм, на гривню подорожчало.
Львів.