На три дні Донецьк перетворився на хокейну столицю Європи: вперше українське місто стало місцем проведення суперфіналу Континентального кубка. Торік «Донбас» уперше серед українських команд пробився до суперфіналу цих змагань, який відбувався у Руані (Франція), але в завершальному матчі поступився господарям. Цього разу в останній зустрічі суперфіналу знову зійшлися донеччани та руанці. Господарі здобули переконливу перемогу — 7:1. Отже, європейський хокейний трофей — у Донецьку!

Сюди приїхали з півсотні вболівальників із Франції: багато хто з них заприятелював із українськими фанами ще торік під час суперфіналу в їхньому місті, тому нині зустрічався із «колегами», як з давніми друзями. А на останньому матчі французи розгорнули на трибунах плакат: «Спасибо болельщикам Донбасса за гостеприимство».
Із Білорусі приїхали два автобуси з фанами, переважну більшість яких становили працівники металургійного заводу у Жлобині. До шахтарської столиці у білоруських гостей особливе ставлення, бо на їхньому підприємстві працює багато колишніх фахівців Донецького металургійного заводу. Загалом на трибунах і за межами арени панувала дружня атмосфера.
«Я вперше у Донецьку і вражений ареною «Дружба». Вона має дуже гарний сучасний вигляд. Насамперед хотів би подякувати керівництву міста за таку чудову організацію. І, звичайно, власнику та президенту хокейного клубу «Донбас» Борису Колеснікову: якби не його зусилля, такі змагання тут були б неможливі», — не приховував захоплення президент Міжнародної федерації хокею (ІІХФ) Рене Фазель.
Окрім льодової арени, очільника ІІХФ найбільше вразило відвідання кондитерської фабрики «Конті», де йому та його дружині показали весь процес виробництва десертів і навіть дозволили натискати кнопки на конвеєрі.
Перемогу рідної команди Донецьк святкував усю ніч. Одразу після завершення матчу центром міста проїхалася колона з десятків авто, прикрашених клубною символікою та прапорами. Проведення змагань такого рівня сприятиме популяризації хокею в Донецьку, переконаний міський голова Олександр Лук’янченко.
«Це вже третій міжнародний турнир з хокею, організований у Донецьку, і він відбувся успішно. Авторитет ХК «Донбас» зростає з кожним роком. Плануємо спорудити ще один спеціалізований тренувальний зал, щоб загалом у місті було чотири такі ковзанки. Нині у спортшколах навчається 700 юних хокеїстів. Буду щасливий, коли вихованці наших хокейних дитячих закладів поповнять лави команди «Донбас».
 
Донецьк.