У приватному сільгосппідприємстві «Рать» Луцького району, яке очолює депутат обласної ради Віктор Шумський, підбито підсумки минулого року. Кращим трудівникам вручено цінні подарунки, а шістьом з них — легкові автомобілі «Ланос» (на знімку).

 

Їх власниками стали водій Іван Мартинюк, механізатор, заслужений працівник сільського господарства Микола Пушкар, завідувач складу Ігор Романюк, доярка Наталія Квардакова, водій Юрій Ткачук, завідувачка фельдшерсько-акушерського пункту Софія Смаль. До речі, Іван Мартинюк та Микола Пушкар машини отримують у подарунок уже вдруге.

— Зовсім не розраховувала на авто, хоча вже 35 років надаю мешканцям села медичну допомогу, — зізналася Софія Смаль. — Тільки ввечері отримала запрошення на збори. А тут такий сюрприз. Емоції важко передати. Крім машин, у нас дарують телевізори, кухонні комбайни, пральні машини тощо. І не лише на Новий рік, а й улітку після завершення жнив. Традиційно без презента не лишаються жінки на свято 8 Березня. Цього дня всю роботу на себе беруть чоловіки: вони і корів доять, і біля худоби пораються, і на свинофермі дають лад.

Варто додати, що «Рать» — одне з найкращих сільгосппідприємств. Урожайність пшениці тут перевищує 70 центнерів, зерна кукурудзи — 120, а цукрових буряків збирають майже по 800 центнерів з гектара. Не менш вправно трудяться й тваринники. Досить сказати, що середній надій молока на корову торік у господарстві становив 7988 літрів.

 

Волинська область.

Фото Сергія НАУМУКА.